banner
KÖYÜMÜZDE BULUNAN TARİHİ KÜP

14.9.2020 pazartesi günü sabah saatlerinde köyümüz halkından Yahya Akbulut ve annesi Hacer Akbulut bağlarına çalışmaya giderken Beşgöz mevkinde ağzı açığa çıkmış, gövdesi toprağa gömülü olan bir küp gördüklerinde muhtar Hüseyin Altacı'ya haber veriyorlar.

 

Muhtarın Jandarma ve Ürgüp kaymakamlığını bilgilendirmesi üzerine köye gelen Jandarma tedbir alıp müze müdürlüğünü haberdar ediyor. Ertesi sabah köye gelen Jandarma ve Ürgüp müzesi yetkilileri küpü çıkardıklarında içinin boş, sadece toprakla dolu olduğu görülüyor.

 


Küp arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği Ürgüp müzesine getirildiğinde hakkında bilgi almak için müze yetkilileri ile yaptığım görüşmede küp hakkında bakanlık raporu çıkana kadar yazılı ve görsel yayın yapmamam rica edildi.
İki hafta sonra müze yetkilisi bir Arkeolog ile yaptığımız sohbet de küpün tahmini olarak 700-800 yıllık olduğunu, bölgemizde çok sayıda bulunduğunu, eski devirlerde insanların küpleri yarı toprağa gömerek hububat ve başka yiyecekleri saklamak için kullandıklarını ifade etti.

 

Haber: Yücel Özata / Hüseyin Altacı

 

 

 

 


25.10.2020

Okunma Sayısı: 1545


18.222.119.148








DİĞER HABERLER

Admin den Açıklama
Aidat Borcu Sorgulama
Son Ziyaretçi Yorumları
Memduh Bulut
İlk arabayı MUSTAFA BULUT ve HASAN KARACA getirmiştir sene 1964 bilginize

Sofular genclik
Cok güzel olmuş ama cok kişiyi tanıyamadık site İcin Teşekkürler ZEMİ

Ragıp naz
Abim çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun böy güzel bir site yapdığından dolayı eline sağlık


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler

 

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır.


Top